Zo kiest u de juiste binnenzonwering

Verschillende soorten binnenzonwering

Overweegt u om binnenzonwering aan te schaffen voor uw woning, maar weet u niet zo goed welke soort u moet kiezen? Wij kunnen ons dat goed voorstellen. Wanneer het gaat over raamdecoratie dan vliegen de termen u om de oren. In dit blog vertellen wij u over de verschillende soorten binnenzonwering die verkrijgbaar zijn. Zo kunt u gemakkelijk kiezen welk type er het beste past bij uw woonwensen en uw interieurstijl.

Jaloezieën

Een jaloezie is een type raambekleding die bestaat uit horizontale stroken. Deze stroken worden ook wel lamellen genoemd. Deze lamellen zijn bij de meeste verkooppunten in verschillende breedtes verkrijgbaar. U bedient de jaloezieën met een bedieningskoord of -stang. Hiermee regelt u gemakkelijk de hoeveelheid zonlicht die uw ruimte binnen kan komen. Jaloezieën zijn in houten of aluminium uitvoering verkrijgbaar.

Plissé gordijnen

Plissé gordijnen zijn wat minder bekend dan jaloezieën, maar het is een stijlvolle en praktische oplossing voor wanneer u op zoek bent naar binnenzonwering. Plissé betekent ‘geplooid’ in het Frans, en dat is precies hoe ze er uit zien. Plissé gordijnen zijn strak gevouwen, wat ze een elegante uitstraling geeft. Ze zijn populair vanwege het Top/Down en Bottom/Up mechanisme. Dit zorgt ervoor dat u precies kunt bepalen welk gedeelte van het raam u bedekt wilt hebben en dat u dit ook gemakkelijk kunt wijzigen.

Rolgordijnen

Wanneer u uw ruimte goed wilt kunnen verduisteren, bijvoorbeeld wanneer het om een slaapkamer gaat, dan zijn rolgordijnen een goede optie. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kunt u kiezen voor verduisterende of transparante rolgordijnen, rolgordijnen met een motief of rolgordijnen die geschikt zijn voor in natte ruimtes. Omdat ze in allerlei kleuren en motieven beschikbaar zijn, zijn rolgordijnen geschikt voor bijna ieder interieur.