Vind het juiste lasgereedschap voor uw lasklus

Het juiste lasgereedschap

Bent u van plan om aan de slag te gaan met lassen? Of dat u nu thuis, in de garage of in uw werkplaats aan de slag gaat, het is altijd belangrijk dat u het juiste lasgereedschap in huis heeft. Met het juiste lasgereedschap is het onder andere mogelijk om permanente reparaties uit te voeren en metalen constructies aan elkaar te lassen. Maar wat heeft u allemaal nodig om het gewenste resultaat te bereiken? In dit blog geven wij u meer informatie over de verschillende soorten lasgereedschap die u nodig heeft. U weet dan direct welke producten u dient aan te schaffen bij de lasspecialist. Benieuwd geworden? Lees snel verder!

Het lasapparaat

Het eerste lasgereedschap wat u uiteraard nodig heeft om te lassen is een lasapparaat inverter. Een lasapparaat inverter is een lichtgewicht lasapparaat. Dit lasapparaat is ideaal voor mensen die een lasapparaat mobiel willen gebruiken. Daarnaast kan een lasinverter worden ingezet voor TIG lassen. Wanneer u een lasapparaat koopt, krijgt u er vaak allerlei accessoires erbij. U kunt dan direct aan de slag gaan met uw klus. Kijk bij de lasspecialist naar de verschillende mogelijkheden op het gebied van lasapparaten. Vraag eventueel om hulp aan de expert bij het uitkiezen van een lasapparaat.

Een lashelm

Het tweede type lasgereedschap dat u nodig heeft voor uw klus is een lashelm. Een lashelm beschermt uw ogen tegen de UV-straling die vrijkomt tijdens het lassen. Beschermt u uw ogen niet, dan kunt u last krijgen van lasogen. Dit betekent dat het hoornvlies van uw ogen ontstoken is. Lashelmen zijn bij de lasspecialist verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Een lashelm werkt meestal op een zonnecel, waardoor hij nooit nieuwe batterijen nodig heeft. Moeite met het uitkiezen van een passende lashelm? Vraag de specialist in de winkel dan om hulp. Hier vindt u ook verschillende bijbehorende accessoires voor de lashelm, bijvoorbeeld een lashelm beschermplaatje.

Een laskar en reduceerventiel

De laatste twee producten die u nodig heeft om te lassen is een laskar en een reduceerventiel. Een laskar is ideaal om uw lasapparaat op te bevestigen. Ook ander lasgereedschap kunt u hier makkelijk op of in bewaren. Een reduceerventiel kan worden geplaatst op een CO2 Argon fles. Het ventiel zorgt ervoor dat de druk van het gas in de fles wordt verlaagt en gebruikt kan worden om te lassen.

Benader een lasspecialist

Heeft u behoefte aan meer informatie over de verschillende soorten lasgereedschap die wij in dit blog hebben besproken? Of wilt u weten welke producten u nog meer nodig heeft om netjes te kunnen lassen? Ga dan langs bij een lasspecialist bij u in de buurt of neem contact met hen op voor advies op maat.