Uw huis verwarmen met convector verwarming

Huis verwarmen met convector verwarming

Overweegt u uw huis te verwarmen met convector verwarming? Of bent u van plan uw klanten te voorzien van een verwarming met convectoren? Dan raden wij het u zeker aan om een specialist in te schakelen. Zij kunnen u helpen indien u het binnenklimaat van uw woning of bedrijf wenst te verbeteren. Of u nu convectoren of convector onderdelen wenst. Tevens kunt u veel merken convector verwarming vinden voor diverse scherpe prijzen. Wilt u meer weten over uw huis verwarmen met convector verwarming? Lees dan snel verder.

Wat is convector verwarming?

Convector verwarming is ideaal voor wie geen al te opvallende verwarmingsradiator in zijn woning of bedrijf wenst. Verwarming middels een convectorput wordt doorgaans ook toegepast bij particulieren en bedrijven met een groot raamoppervlak in hun woning of bedrijfspand. Het is namelijk best zonde om hier verwarmingselementen voor te plaatsen. De convectorput plaatst men in de vloer of wand, wat maakt dat er enkel een rooster in de vloer of wand zichtbaar zal zijn. De convector zuigt de lucht aan en zal deze verwarmen. Deze verwarmde lucht wordt zodoende aan roosters in de ruimte afgegeven, wat voor een zeer aangename warmte zorgt.

Hoe werkt convector verwarming?

Uw huis verwarmen met convector verwarming, hoe werkt dit? Allereerst wordt de vloerconvector in de vloer verwerkt. Het gedeelte van de convector dat is aangebracht in de vloer, bestaat uit een bak. Dit is de convectorput. Deze is verdeeld in twee verschillende compartimenten. Het eerste compartiment zal de lucht in de ruimte aanzuigen en deze naar het verwarmingselement in het tweede compartiment brengen. De opgewarmde lucht zal naar boven worden afgevoerd. Dit zorgt dat er een optimale luchtcirculatie in de ruimte kan plaatsvinden. Het verwarmingselement in de convector bevat gelukkig maar weinig water. In vergelijking met de radiatorverwarming, heeft deze weinig tijd nodig om de lucht te verwarmen. Een convector werkt altijd het beste wanneer de woning goed geïsoleerd is. Een wandconvector zal in de wand worden geplaatst, maar heeft dezelfde werking als de vloer convector verwarming.

Uw huis verwarmen met convector verwarming? Doen!

Wilt u ook uw huis verwarmen met convector verwarming? Dan kunnen wij het u zeker aanraden om een specialist in te zetten. Zij vertellen u graag welke soort convector verwarming geschikt is voor uw woning of bedrijfspand. Wij hopen u voldoende informatie te hebben gegeven omtrent convector verwarming en haar werking. Wij willen u dan ook veel succes wensen indien u er ook voor kiest om uw huis te verwarmen met convector verwarming.