Raamdecoratie kiezen? Wij geven tips!

Tips bij het kiezen naar raamdecoratie

Bent u op zoek naar raamdecoratie, maar weet u niet goed hoe u de beste raamdecoratie voor uw woning kunt kiezen? In dit blog voorzien wij u van handige tips, zodat u straks een gedegen keuze kunt maken. Lees snel verder voor onze raamdecoratie tips!

Wat voor sfeer wenst u?

Bij het kiezen van raamdecoratie is het handig vooraf te bepalen welke sfeer u wenst. Is uw interieur landelijk, heeft u een meer industrieel interieur of juist een totaal andere interieurstijl? Stem uw raamdecoratie af op uw woonstijl, zodat u een mooi geheel krijgt. Bij een industrieel interieur passen aluminium jaloezieën bijvoorbeeld heel goed. Dit terwijl houten jaloezieën een landelijk interieur meer tot zijn recht doen komen.

Bekijk uw ruimte in het geheelraamdecoratie frisse zonwering

Bekijk de ruimte waar u de raamdecoratie wenst te plaatsen eens in haar geheel. Zo weet u precies hoe een positieve nadruk op de ruimte legt. Kiest u voor verticale raamdecoratie, zoals lamellen, dan kunt u een accent leggen op de hoogte. Horizontale raamdecoratie laat uw ruimte juist breder ogen. Denk aan jaloezieën. Lange gordijnen zien er weliswaar mooi uit, maar het beste is om in een kleine kamer korte gordijnen te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de kamer groter lijkt. Bekijk ook hoe u de raamdecoratie wenst te bevestigen en wat hierbij mogelijk is.

Wilt u een warmere of koelere ruimte?

Wenst u uw raamdecoratie in te zetten met het doel om uw ruimte warmer te maken of deze juist te verkoelen? Indien u een ruimte heeft waar het veel tocht, en u hier geen dubbelglas heeft, kunt u het beste kiezen voor raamdecoratie die de kou tegenhoudt. Denk aan duo-gordijnen of normale gordijnen van een dikke stof. Wilt u juist de warmte buiten uw ruimte houden? Kies dan voor warmtewerend materiaal voor uw raamdecoratie. Denk aan plisse gordijnen of rolgordijnen met een warmtewerende achterkant.

Meer privacy gewenst of meer licht?

Wilt u meerdere ruimtes van raamdecoratie voorzien? Bekijk dan of u meer privacy of juist meer licht in uw ruimtes wenst. Voor meer licht zijn jaloezieen en sheerlights een goede optie. U kunt hiermee eenvoudig uw lichtinval en inkijk aanpassen naar uw wensen. Op ieder moment bepaalt u zo of u juist meer licht of privacy in uw woning wilt.

Wenst u brandvertragende materialen?

Het kan zeer handig zijn om bij uw raamdecoratie te kiezen voor brandvertragend materiaal. Misschien bent u iemand die vaak voor de gezelligheid kaarsen op de vensterbank heeft. Indien de vlam in contact komt met uw gordijnen, kan dit nog een gevaar opleveren voor uw veiligheid. Kiest u voor brandvertragende stoffen, dan loopt u minder risico dat uw gordijnen vlam vatten. Er zijn vele producten verkrijgbaar in diverse vormen, kleuren en maten die zowel mooi zijn voor uw woning als brandvertragend zijn.

Welke kleur kiest u?

Ook de kleur van uw raamdecoratie bepaalt de sfeer van uw algehele ruimte. Heeft u al een specifieke kleur op het oog? Indien u een kleine ruimte heeft, raden wij het u ten zeerste aan te kiezen voor lichte kleuren. Zo oogt uw ruimte groter en krijgt deze een frisse uitstraling. Donkere kleuren laten zowel kleine als grote ruimtes nog kleiner lijken. Kies in elk geval voor een klein contrast tussen de muren en de vloer en de door u gewenste raamdecoratie. Zo wordt het geheel niet te eentonig. Laat de kleur van uw raamdecoratie terugkomen in uw algehele interieur. Dit zorgt voor een mooie eenheid in uw woning.

Ga aan de slag met raamdecoratie

Na het lezen van dit blog heeft u wellicht een idee gekregen omtrent welke raamdecoratie geschikt is voor uw woning. Wenst u professioneel advies? Ga dan te rade bij een expert en laat u informeren. Zo weet u zeker dat u straks de juiste raamdecoratie voor uw woning in huis haalt. Wij wensen u veel succes bij uw zoektocht naar uw ideale raamdecoratie!