DuraQaurtz troffelvloer is de ideale bedrijfsvloer!

Bedrijfsvloeren leggen: een vak op zich

Het vakkundig leggen van bedrijfsvloeren is een vak op zich. Hier komen namelijk weer andere factoren bij kijken dan het leggen van een vloer in een woning. Gelukkig zijn er bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het leggen van bedrijfsvloeren, en die dus precies weten hoe ze de klus het beste aan kunnen pakken. Zo zijn er bedrijven die een DuraQuarts Troffelvloer kunnen leggen. Deze industriële vloer heeft een aantal unieke eigenschappen, waardoor het uitermate geschikt is als bedrijfsvloer.

Opbouw van de DuraQuarts bedrijfsvloer

DuraQuartz bedrijfsvloeren zijn opgebouwd uit vijf lagen:

  • Ondergrond: de eerste laag is de ondergrond waarop de vloer aangebracht wordt. Dit kan uit vrijwel elk materiaal bestaan zoals beton, tegels of hout.
  • Primer: deze laag zorgt ervoor dat de vloer zich goed hecht aan de ondergrond.
  • Schraaplaag egalisatie: deze laag wordt enkel geplaatst wanneer de ondervloer niet helemaal vlak is.
  • Slijtlaag: dit is de zichtbare kleur- en instrooilaag van de vloer.
  • Toplaag: deze transparante laag zorgt ervoor dat de vloer niet gaat slijten. Hij is ook voorzien van UV- en kleurbescherming.

Eigenschappen van de DuraQuartz vloer

Wat de DuraQuartz vloer ideaal maakt als bedrijfsvloer zijn de unieke eigenschappen van het materiaal. Zo is de vloer zeer flexibel en slijtvast. Bovendien is het ook bestand tegen een groot aantal chemicaliën. De vloer heeft daarnaast een zeer korte droogtijd en kan gewoon glad geplaatst worden, of met een antislip laag. De bestendigheid tegen chemicaliën, korte droogtijd en mogelijkheid tot antislip laag maakt de DuraQuartz vloer een zeer veilige bedrijfsvloer. De flexibiliteit en slijtvastheid maakt dat het wel tegen een stootje kan. De vloer voldoet dan ook aan de HACCP normen en ook een PBV verklaring is geen bezwaar.

Dikte van de DuraQuartz bedrijfsvloer

De DuraQuartz bedrijfsvloer kan in verschillende systeemdiktes geplaatst worden. Meestal wordt er gekozen voor een dikte tussen de 3 en 5mm. Dit maakt de vloer geschikt voor hoge mechanische belasting. Denk hierbij aan heftrucks en palletwagens. Wanneer er binnen een bedrijf gebruik gemaakt wordt van zeer zware mechanische belasting, kan de systeemdikte zelfs aangepast worden naar 8mm!

Kies voor DuraQuartz

Kortom, DuraQuartz vloeren zijn perfect geschikt als bedrijfsvloer. Bent u nu op zoek naar een nieuwe bedrijfsvloer voor uw werkplek? Ga dan eens op zoek naar een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het leggen van dit soort bedrijfsvloeren. Omdat de specificaties van het leggen van de vloer erg afhangt van uw situatie, kunnen wij geen prijsindicatie geven. Wanneer u contact opneemt met een specialist kunnen zij een vrijblijvende offerte opstellen. Kiest u vervolgens voor de DuraQuartz vloer, dan kunt u rekenen op een topkwaliteit bedrijfsvloer!