Betonvloer in de woonkamer: geschikt voor elke stijl

Geschikt voor elk interieur

Een prachtige betonvloer in uw woning is dé trend van het moment. Steeds meer mensen ontdekken namelijk dat het een woning helemaal niet kil en ongezellig maakt, maar dat het juist een moderne uitstraling creëert. Vooral wanneer de betonvloer gecombineerd wordt met de juiste accessoires kunt u helemaal uw eigen stijl creëren. In dit blog vertellen wij alles over de stijlen waarin een betonvloer voor een prachtig geheel zorgt.

Uw eigen design interieur

Denkt u aan een betonvloer, dan denkt u waarschijnlijk in eerste instantie aan een heus design interieur. Dat komt omdat bij dit soort interieurs strakke lijnen met weinig losse versieringen centraal staat. Een mooie betonvloer straalt luxe uit, en zorgt ervoor dat de focus gericht wordt op de designmeubels en de kunst die in de kamer aanwezig is. Combineer uw betonvloer in dit geval met kleuren als donkergrijs, zwart en wit.

Trendy industriële look

De laatste jaren is het industrieel interieur erg in populariteit gestegen. Deze stijl kenmerkt zich door bijvoorbeeld een wand van baksteen, het gebruik van ijzer en metaal, leren banken en, u raadt het vast al, een betonvloer. U maakt deze look helemaal af met vintage accessoires, zoals een unieke lamp of traditioneel vloerkleed. Net als bij het design interieur wordt ook de industriële stijl gekenmerkt door de kleuren donkergrijs, zwart en wit. Echter wordt dit wel iets meer gecombineerd met natuurlijke tinten zoals bruin.

Klassiek en stijlvol

Naast de moderne stijlen kan ook een klassiek interieur perfect gecombineerd worden met een mooie betonvloer. In een klassiek interieur vindt u veel luxe stoffen en sierlijke verfraaiingen aan het meubilair. Traditioneel gezien wordt deze stijl gecombineerd met een houten vloer. Met een betonvloer zorgt u er echter voor dat uw klassieke interieur eigentijds aanvoelt.

Duurzaam en minimalistisch interieur

In het kader van het klimaat kiezen steeds meer mensen voor een minimalistische levensstijl. Dit betekent minder gebruik maken van verpakkingen die u meteen weggooit, en kiezen voor duurzame materialen en het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Dit is ook terug te zien in een minimalistisch interieur. Deze stijl kenmerkt zich door strak meubilair dat gemaakt is van duurzame materialen. In een minimalistische woning zullen weinig accessoires te vinden zijn. Wellicht enkel een antieke eyecatcher uit een tweedehands winkel. Een betonvloer sluit zeer goed aan bij deze stijl.

Betonvloer in uw woning

Denkt u dat een betonvloer ook een ideale toevoeging zou zijn voor uw woonkamer? Neem dan eens contact op met een specialist om de mogelijkheden te bespreken. Wie weet geniet u binnenkort ook van uw stijlvolle interieur met een prachtige betonvloer!